Pasi që dje organizata joqeveritare Metamorfozis

Pasi që dje organizata joqeveritare Metamorfozis

Pasi që dje organizata joqeveritare Metamorfozis publikoi rezultatete projektit “Action See”, ku Qeveria e Maqedonisë doli të jetë më lartë e ranguar sa i takon indeksit të tranparencës, sot, ministri për transparencë dhe llogaridhënie, Robert Popovski, i shoqëruar nga udhëheqësja e projektit, Liljana Pecova Ilieska, prezantuan rezultatet bashkërisht në konferencë për media të mbajtur në Qeverinë e Maqedonisë, raporton Portalb.mk.

Rezultatet që u publikuan dje, treguan se Qeveria e RM-së, në krahsim me Qeverinë e Kosovës, Shqipërisë, Bosnjë e Hercegovinës, Kosovës, Serbisë dhe Malit të Zi, shënon rritje në indikatorin për ndërgjegjësim, që vlerësohet përmes dokumenteve strategjike, ndjekjes, misioneve, vizioneve dhe raportet vjetore.

Në lidhje me rezultatet e hulumtimit në fjalë, ministri i Transparencës dhe Lloharidhënies, Robert Popovski deklaroi se përparim të dukshëm ka edhe në të gjitha ministritë

“Nga vendi i

Indeksi I Institucioneve të hapura është një tregues i përbërë, i cili e përcakton nivelin e asaj se sa janë te hapura institucionet me qytetarët në qeveritë e Ballkanit Perëndimor dhe është i krijuar me qëllim që të definojë se në cilën shkallë qytetarët nga Ballkani Perëndimor arrijnë deri tek informacionet e duhura nga ana e institucioneve.

Hulumtimi është realizuar në kuadër të projektit ACTION SEE- përgjegjësi, teknologji dhe rrjeti I përgjegjësisë institucionale në Evropën Juglindore, me përkrahje nga Bashkimi Evropian, të ciline  realizon Fondacioni “Metamorfozis” së bashku me partnerë të tjerë nga rajoni.

Tags

Lajme të ngjashme

Një koment

Leave a Reply

Your email address will not be published.