Instagram lanson IG Lite në Google Play

Instagram ka ndjekur hapat e kompanisë mëmë dhe ka nisur një version të lehtë (lite) të aplikacionit në Google Play. Ashtu si homologët e Facebook dhe Messenger, Instagram Lite u krijua për përdoruesit në vendet në zhvillim.

Meqenëse është vetëm 573 kilobajt në vend të 32MB si aplikacioni kryesor, edhe ata me telefona të vjetër ose pajisje me memorie të vogël në fundin e ulët të spektrit të çmimeve mund ta përdorin atë. Madhësia më e vogël e aplikacionit gjithashtu bën të mundur që njerëzit që kanë qasje në lidhjen e ngadaltë ose me ndërprerje të internetit, ta shkarkojnë nga Google Play, transmeton Telegrafi.

Rrjeti social fotocentrik në qetësi zbuloi aplikacionin e ri Lite në Google Play pa shumë bujë. Ndoshta sepse nuk është shumë në dispozicion për shumë njerëz ende – një zëdhënës i tha TechCrunch se Instagram ka filluar testimin e Lite në Meksikë këtë javë: “Po testojmë një version të ri të Instagram për Android që merr më pak hapësirë ​​në pajisjen tuaj, përdor më pak të dhëna dhe fillon më shpejt, “tha ai në një deklaratë.

Ndërsa versioni i lehtë i aplikacionit lejon përdoruesit të ngarkojnë dhe shikojnë fotot dhe tregimet, si dhe të përdorin skedarin e Eksplorimit, ende nuk posedon disa veçori kryesore. Përdoruesit nuk mund të ndajnë videot përmes këtij versioni, gjë që ka kuptim, sepse është krijuar posaçërisht për ata që mund të kenë qasje në lidhjen e ngadaltë të internetit.

Aplikacioni gjithashtu nuk ka mesazhe të drejtpërdrejta, me shumë gjasa për të ruajtur hapësirën e ruajtjes. Instagram mund ose nuk mund të rishikojë mungesën e këtyre karakteristikave – gjithashtu mbetet të shihet nëse do të lëshojë aplikacionin vendlindjen e tyre, për t’u ofruar përdoruesve të SHBA-ve një opsion jo të fryrë si Facebook.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published.