Serbi-Shqipëri, ndeshja ekstreme

E përditshmja prestigjoze angleze, “The Telegraph”, ka bërë përzgjedhjen e 20 përballjeve më të ashpra deri më tani që kanë ndodhur në futboll. Në mesin e tyre është e ndeshja Serbi-Shqipëri, e cila sipas The Telegraph renditet në vendin e 13 për sa i përket rivalitetit shumë të madh. Takimet ndërmjet Brazilit dhe Argjentinës janë përballjet më të frikshme, që pasohen nga Angli-Gjermani, dhe Kroaci-Serbi.

Për ndeshjen Serbi-Shqipëri të zhvilluar në tetor 2014 në Beograd e përditshmja angleze shkruan se, “ajo ishte ndërprerë për shkak të incidenteve brenda dhe jashtë fushës. Këto vende urrehen për shkak të Kosovës, por UEFA nuk e kishte ndaluar këtë ndeshje pasi ato nuk kanë pasur luftë ndërmjet vete. Shqipërisë i ishte dhënë fitorja 3-0 në tavolinë, por CAS-i i kishte hequr Shqipërisë 3 pikë për shkak të dronit që barte një flamur të Shqipërisë së madhe. Më pas kishte pasur përleshje dhe një atmosferë shumë e rrezikshme ishte krijuar në stadium, përderisa edhe fansat kishin hyrë në fushë”.

Renditja e 20 sfidave më të ashpra

Brazil – Argjentinë

Angli – Gjermani

Kroaci – Serbi

Gjermani – Holandë

Angli – Argjentinë

Egjipt – Algjeri

SHBA – Meksikë

Gjermani – Itali

Angli – Skoci

Brazil – Uruguai

Holandë – Belgjikë

Kore Jugore – Japoni

Serbi – Shqipëri

Arabia Saudite – Iran

Danimarkë – Suedi

Francë – Itali

El Salvador – Honduras

Spanjë – Portugali

Republika Çeke – Sllovaki

Kina – Korea Jugore

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published.